Watertegels winnen ideeën prijsvraag Speels Beton

De Watertegels wonnen de Ideeënprijsvraag In de kiem gescoord – Speels Beton. André Burger, directeur Cement&BetonCentrum, overhandigde de prijs – een cheque ter waarde van € 5.000 voor de verdere ontwikkeling van het idee – tijdens het Symposium Inspiratie voor de Openbare Ruimte in Rotterdam. De juryvoorzitter overhandigde ook een blijvend aandenken, een Award in de vorm van een betonnen kubus.

Watertegels3-small    Andre-Burger-tekent-voucher-lr

Uit het juryrapport: “Een prachtig voorbeeld van kracht en eenvoud zijn de 30×30-tegels die op een bijzondere manier op reguliere plaatsen in de openbare ruimte ingezet kunnen worden. Er komen bij de Watertegels verschillende aspecten bij elkaar: het (starre) rasterpatroon van de tegelvloer wordt op luchtige wijze doorbroken door de (schijnbaar) toevallige loop van het water. Maar ook de uitsparingen zijn volgens een intelligent systeem ontwikkeld. Creativiteit kan in iets heel kleins zitten en in iets wat iedereen kent!”

De Ideeënprijsvraag In de kiem gescoord wordt sinds 2009 jaarlijks georganiseerd door het Cement&BetonCentrum om een stimulans te geven aan een duurzame en innovatieve invulling van de openbare ruimte. Uit 99 inzendingen koos de jury, bestaande uit deskundigen op het gebied van betonconstructies en de openbare ruimte onder voorzitterschap van Jan van Ginkel (algemeen directeur gemeente Schiedam), drie nominaties en vier eervolle vermeldingen.

Meer informatie vindt u op www.indekiemgescoord.nl

 Loading